Ingrediënten
300 g tapijtschelpen (Meromar)
300 g mesheften (Meromar)
1 knoflookteen (supermarkt)
1 citroen (supermarkt)
Koolzaadolie (Zonneveld en Zimmerman)
50 g lamsoor (Zeeuws Zilt)
30 g Zeebanaan (Zeeuws Zilt)
75 ml droge witte wijn (Zeeuwse Schorre)
Zout en peper (Zeeuwse zoute)
2 sneden zuurdesem (Spelt bakkers)
2 eetlepel roomboter (Schellach)
Ook nodig
Grote wok
Bereiding
Was de tapijtschelpen en mesheften grondig. Laat even onder water staan, giet dan af. Pel de knoflook en snijd fijn en rasp de citroen.
Pak een grote pan of wok en verwarm op het vuur. Voeg een scheutje olie toe en vervolgens de schelpen en mesheften. Doe de lamsoor en de helft van de zeebanaan erdoor. Dek de pan af en laat even stomen.
Doe de wijn erbij en kruid met peper. Knijp het sap van een halve citroen erbij en haal van het vuur. Voeg de schelpen toe aan een kom en maak af met de overige zeebanaan. Serveer met wat brood met boter en Zeeuwse zout.
Met speciale dank aan Meromar voor het gebruik van hun prachtige keuken voor onze kookvideo.