Kaasboerderij Schellach

Sinds 2012 verblijven de koeien in een voor Zeeuwse begrippen unieke stal. De wanden van deze stal hebben een weersensor, zodat de schermen bij goed weer omhoog en bij slecht weer naar beneden gaan.

In theorie kunnen de koeien het hele jaar door in deze serrestal doorbrengen. Er gaat echter niets boven een koe in de wei. Daarom mogen de tachtig melkkoeien in het voorjaar zelf kiezen of ze lekker in de wei willen dralen of dat ze beschut in de stal willen blijven.

In de kaasmakerij wordt 6 dagen per week 1800L melk tot 200 kg Schellachkaas gemaakt. De kaasmakerij bevindt zich naast de serrestal. Het is er warm en vochtig om de omstandigheden ideaal te laten zijn voor het bereiden van de kaas.

Maar ook melk, yoghurt en vla worden gemaakt en verkocht onder eigen label.

Kaasboerderij Schellach
Prooyenseweg 26
4332 RD Middelburg

0118-613984
info@kaasboerderijschellach.nl
kaasboerderijschellach.nl

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.