Ingrediënten
140 g witte basterdsuiker + 3 eetlepels voor vulling (supermarkt)
100 g bloem (supermarkt)
50 g havermout (supermarkt)
snuf zout (Zeeuwsche zoute)
110 g boter koud en in blokjes (Schellach)
10 gr amandelschaafsel (supermarkt)
Vulling
4-5 appels Junami (De Plantage)
2 stengels rabarber (supermarkt)
1 citroen (supermarkt)
1 theelepel kaneel (supermarkt)
100 ml slagroom (supermarkt)
33 ml Slietermie likeur (Holy Spiritus)
Ook nodig: ovenschaal voor crumble, rasp
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Mix de suiker, bloem, havermout, zout en koude boter en mix eerst met een lepel of spatel. Mix vervolgens met je vingers tot een kruim. Zet even weg.
Schil de appels en snijd in blokjes. Meng met de suiker en kaneel voor de vulling en rasp er citroenrasp bij. Doe de vulling in een ovenschaal en strooi het kruim eroverheen en tenslotte de amandelen. Bak 30-40 minuten af.
Klop de slagroom lobbig. Spatel de slietermielikeur erdoor.
Verdeel wat crumble in de kommen en voeg een flinke lepel slagroom er aan toe.
Met speciale dank aan Meromar voor het gebruik van hun prachtige keuken voor onze kookvideo.