Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot en met 7 oktober 2024 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 5e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

Meer dan 120 streekproducenten bestaande uit vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2024’.

Nog altijd zit de vraag naar Zeeuwse streekproducten in de lift. De consument weet de weg te vinden naar de boer om de hoek en de horeca kent de toegevoegde waarde van werken met lokale producten in de keuken. Stichting Zeeuws Streekproduct, die de verkiezing organiseert, met als doel de streekproducent in het eigen dorp of de streek zichtbaar te maken, is blij dat nu ook de groothandel en horecaopleidingen vaker de samenwerking opzoeken met de stichting en de aangesloten streekproducenten. “Daarom is deze verkiezing belangrijk en blijven we ieder jaar opnieuw organiseren. Het zorgt voor meer waardering voor streekproducenten en streekproducten, maar ook voor meer bewustwording over wat en waar je (in)koopt en of dit misschien ook anders kan.”,vertelt Caroline Melissant, coördinator van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct.

Vorig jaar brachten een paar duizend Zeeuwen hun waardering uit voor hun favoriete streekproducent. Melkveebedrijf Vesseur in Oostburg kreeg de meeste stemmen gevolgd door Kaasboerderij Schellach in Middelburg op een tweede plek en de derde plek ging naar The Holy Spiritus in Sint Jansteen.

Publieksprijs ‘Streekproducent van het Jaar 2024’

Laat de streekproducent in jouw dorp of streek weten dat je hem/haar waardeert en trots bent op Zeeuwse producten van het land en uit de zee. Breng op de website www.keurmerkzekerzeeuws.nl/stemmen van 27 september tot en met 7 oktober 2024 met een geldig e-mailadres een stem uit op jouw favoriete Zeker Zeeuws streekproducent en streekproduct. De uitslag wordt donderdag 10 oktober 2024 bekend gemaakt tijdens De Zeeuwse Dag van Ons Eten in Yerseke bij De Oesterij door Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de provincie Zeeland.

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.